This is a project for a young family wishing to create an open and light living space with easy access to the garden.

The brief was to replace an existing uPVC conservatory with a modern extension to the traditional stone-built house, with open links to the existing kitchen and dining spaces and garden beyond. 

The new extension allows the family to use the space all year round in comfort. With the use of large glazed roof lights, natural daylight streams into the existing kitchen and dining spaces below, while wide bi-folding doors lead onto a newly excavated rear terrace and the stepped garden beyond. 

Works to the existing kitchen and dining spaces included the removal of solid stone piers in order to provide a clean and unobstructed space between the original house and the new extension. A new utility provision has been discretely created adjacent to the kitchen, and a new toilet provided off the ground floor hallway.

house extension - greenside, kendal